Året vi ble hjemme

2020

2020 ble et annerledes år. Et nytt virus satte verden på hodet, og vi ble nødt til å holde oss mer hjemme. Heldigvis var Hjemmelegene som bygget for akkurat dette året. Vi har stått på dag og natt for å hjelpe folk hjemme, og holde smitten nede. I nært samarbeid med det offentlige har vi vært en viktig brikke i frontlinjen mot COVID-19. Men det har også skjedd mye i kulissene - bli med på innsiden av Hjemmelegenes reise.

Hjemmelegene på hjul

Vi besøkte titusenvis av pasienter i 2020, med pasienter fra 0-100 år, spredt utover hele Oslo, Bergen, Asker og Bærum, Lillestrøm, Drammen, Tønsberg, Ski og Stavanger og Sandnes.

1,5 millioner kan få besøk

Det er antallet mennesker som i 2021 kan få Hjemmelegene på besøk. Hele landet har så klart tilgang til sikker chat med lege.

Dekningsområde i stor Oslo

1 av 10 påviste Covid-19 tilfeller i Oslo

På oppdrag fra Oslo kommune har Hjemmelegene stått for testingen av 9% av alle påviste koronatilfeller i Oslo i 2020. Hjemmelegene ble bedt om å rykke inn da det brant som mest. Få dager etter oppstart hadde Hjemmelegene om lag ti ganger så stor kapasitet for hjemmetesting.

Hjemmelegene har stått for all testing utenfor teststasjoner – eldre, kroniske syke og sårbare innbyggere i Oslo Kommune som ikke kan eller bør dra til en teststasjon


Elbiler på veien

Vi tenker på miljø i tillegg til helse. I 2020 ble 80% av bilflåten elektrisk, både i energitype og utseende! Dette skal bli 100% innen kort tid.

Hjemmelegene Elbil

Pasientene våre er superfornøyde!

Fornøyde pasienter

Også i år er vi veldig stolte over å kunne levere en tjeneste som blir godt mottatt! Hele 97% er svært fornøyde med hjemmebesøkene fra Hjemmelegene. Men, vi "hviler ikke på de berømte laubærene" og jobber for å bli stadig bedre!

97%

av pasientene var svært fornøyde

4.9/5

Pasientenes snittvurdering

60-70 helsepersonell

Hjemmelegene, hjemmesykepleierne, hjemme...

Vi startet opp med sykepleiere, og annet helsepersonell, i tillegg til leger. I 2020 hadde vi mer enn 60 helsepersonell i Hjemmelegene. Knallflinke og erfarne helsepersonell, valgt ut blant hundrevis av søkere. Sammen flytter vi en liten bit av helsevesenet ut av kontorer, bygg og sykehus og hjem til alle dere. Jobben til helsevesenet er tross alt å holde pasienten ute av helsevesenet.

Hjemmelegene på innsiden

Vi fortsetter å vokse raskt. Det er takket være dere som bruker oss og som gir oss mange gode innspill 💜 Tusen takk!

På "Min side" får du alt samlet på et sted med god oversikt over dine bestillinger:

  • Se kvittering
  • Bestill samme lege igjen
  • Send oppfølgingsspørsmål til legen før/etter hjemmebesøk
Min side

Reseptfornyelse

Vi har fortsatt utviklingen med å gjøre det enklere å snakke med legen digitalt.

Reseptfornyelse bygget vi over natten da COVID-19 kom, slik at folk kunne få reseptvarene sine hjem i posten i stedet for å besøke både legekontoret og apoteket.

Svært mye kan løses i en legechat. Finn ut hvordan vi hjelper med de vanligste problemstillingene.


Hjemmebesøk lønner seg!

Menon har skrevet en rapport som viser at Norge kan spare en halv milliard i året ved å sørge for at hjemmelegetjenester når de som trenger det.
550

millioner kroner
forventet reduksjon i totale samfunnskostnader ved å anvende hjemmelegetjenester bedre


  • Helsekostnader 27%
  • Sykdomsbyrde 73%
HelsekostnaderSykdomsbyrde27%73%

  • Helsekostnader 27%
  • Sykdomsbyrde 73%

Vi har tatt budskapet til selveste Stortinget, og fortsetter vår kamp med innlegg og artikler i media. Vi regner med hjemmeseier!

Tusen takk for tilliten i 2020 🎉

Vi lover å jobbe hardt for å fortjene den i 2021 også.
Vi mener alle bør kunne få god legehjelp, der de er, og når de trenger det. Under pandemien har vi samarbeidet med Oslo Kommune, og blitt en del av den offentlige helsetjenesten. Vi retter en stor takk for tilliten, og benytter anledningen til å gi litt kudos til kommunen samtidig. For en innsats, for et samarbeid i 2020 💜