Hjemmelegene svarer:

Hei! Her finnes det ikke noe enkelt svar. Det er viktig å først påpeke at alle friske barn kan nekte å spise iblant. Likevel kan det være mange årsaker til at barn ikke vil spise. Ofte kan de brygge på en sykdom og ha nedsatt matlyst, de kan ha «forkjølelsessår» i munnen, eller ha annet ubehag som gjør at de ikke har lyst på mat.

Noen ganger vil kanskje ikke barn spise i det hele tatt, og andre ganger spiser de mye mindre enn vanlig. Det er hele tiden viktig å følge med på allmenntilstand og atferd. Det kan være lurt å ta en titt inn i munnen for å se etter forandringer i slimhinnene, eller på tunga. Barnet bør tilbys rikelig med drikke og mat i ulike former for at de skal få i seg noe og ikke bli dehydrert. Ved ubehag på grunn av «forkjølelsessår» kan man for eksempel forsøke mykere matvarer som yoghurt eller grøt. Hold et øye med eventuelle endringer i både urin og avføring.

Ved vedvarende problemer eller tvil bør lege kontaktes for individuell vurdering og hjelp.  

 

Nyhet: Chat med legen!

Trenger du å fornye resept eller diskutere noe med en dyktig lege? Nå er det blitt like enkelt som å sende SMS eller chatte med venner. Løsningen er kryptert og sikker, og du snakker med legen i ditt tempo. På mobil eller PC, der du er.

Chat med lege, få resept til urinveisinfeksjon