Blogg

Alt var bedre før

Alt var bedre før, sies det, uten at jeg vet når «før» egentlig var. Men bedre var det, og det er i grunnen synd for alle oss som er født for sent til å oppleve «før». Heldigvis kan vi få et glimt av denne verdenen, gjennom våre foreldre og besteforeldre, eller den gamle mannen som sitter på benken i parken. Han som forteller livlig og gledelig, kun hindret av evnen til å trekke luft i mellom stavelsene.

To ører og en munn

Stadig oftere hører jeg frustrerte kollegaer. Mange er helt i begynnelsen av legekarrieren, men ser allerede etter veier for å «slippe ut av systemet». De opplever høyt arbeidspress, og liten grad av innflytelse og kontroll. Ikke akkurat en drømmemiks.

Det er sunt å være skeptisk!

Når det kommer til nye ting er jeg sjukt skeptisk. Jeg var skeptisk til at «20-bussen» endret rutetidene sine i rushtiden for å effektivisere, jeg er skeptisk til lettmajones fremfor vanlig majones, jeg var skeptisk da slengbukser dukket opp igjen i motebildet, og jeg er skeptisk til å møte nye leger.

Urinveisinfeksjon hos baby og små barn

Du har sikkert hørt om urinveisinfeksjon («UVI» eller blærekatarr), og kanskje tilmed hatt det selv. For voksne begynner det oftest med svie når man tisser, men man kan også bli ordentlig syk og etter hvert få sterkere smerter. Men hvordan utarter dette seg for små barn eller en baby?

Øyekatarr hos barn – smitte og behandling

Øyekatarr er en av de aller vanligste årsakene til at barn oppsøker lege i Norge. I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med antibiotika. Les om symptomer, diagnose og behandling her.

Nyhet! Dobbeltime

Vi har lyttet til et ønske fra flere av våre brukere: Å kunne bestille for to personer samtidig. Har minstemann blitt syk og smittet eldstemann? Eller er én syk, men en annen ønsker samtale med lege?

En god lege i nærheten

Hjemmelegene ønsker å være der pasientene bor, og om du er sjuk så altså der du bor. Om det er rett ved et trikkestopp i Oslo sentrum eller på Oppegård så ønsker vi å være i nærheten.