Din egen Hjemmelege

Det siste året har vi fått enormt mange gode innspill. Det er slik vi bygger Hjemmelegene, ut fra hva våre pasienter og leger ønsker seg. Mange av dere som har bestilt en Hjemmelege, har ønsket å kunne treffe samme lege igjen. Hun eller han som var hjemme hos deg sist, og som rakk å bli litt kjent med deg. Nå er det mulig.

Samme lege en gang til, på hjemmebesøk
"Du har vært her før!"

Vi mennesker har en tendens til å like det som er kjent, «det gode gamle». Det som gir forutsigbarhet. På samme måte har de fleste av oss en iboende skepsis mot det som er nytt. Vår skepsis settes stadig oftere på prøve i disse dager. Det kommer et vell av nye tilbud og nye måter å gjøre ting på. Oftest er «det nye» litt bedre enn det som var. Men vi må holde med i at noen situasjoner er det godt med det kjente.

En slik situasjon kan være når du, eller noen i familien, er syk. Om du har det vanskelig kan et kjent ansikt være godt. Men er det kjente godt kun fordi det gir en følelse av trygghet, eller kan det ligge noe mer i det? Noen studier viser at det å ha et forhold til en og samme lege over tid også har positive helseeffekter. Det er blant annet assosiert med bedre helse og økt livskvalitet.

Er ikke det ganske utrolig? At en så enkel sak, kan bedre helse og livskvalitet. Og det er ikke bare en fordel for deg som pasient. Også legen har god nytte av å kjenne deg godt. Å kunne vurdere dine plager i lys av tidligere sykdom har verdi.

I tillegg til konkrete positive helseeffekter, vil kontinuiteten bidra til å skape en relasjon. En relasjon som strekker seg over ulike sykdomsperioder. Det var jo slik det en gang var i Norge. Familier fikk ikke hvilken som helst lege hjem til seg, denne legen var fast; «familiens Hjemmelege». Og dette forholdet var preget av gjensidig tillit, som vokste frem etter gjentatte hjemmebesøk.

I noen situasjoner så er det selvsagt raskest mulig hjelp som gjelder, enten om det er på sykehuset, legekontoret, eller hjemme i stua. Andre ganger, så kan problemet vente til akkurat din lege har tid til deg, fordi det ligger i en egen verdi i det. Vi synes det er viktig å kunne tilby begge deler. Derfor har du nå mulighet til å bestille den samme legen til neste hjemmebesøk.

Slik gjør du: Etter et hjemmebesøk mottar du en hilsen på epost, fra «din Hjemmelege». Der du kan enkelt kan bestille en ny tid, med samme lege. Kanskje vil du ha en oppfølgingstid noen uker senere? Ta vare på eposten, så kan du alltids få et besøk av din Hjemmelege. Hjemme eller på jobben, akkurat når det passer deg.

La oss ta det steg for steg:

Steg 1: Du mottar en epost fra legen din etter et hjemmebesøk. Trykk på den grønne knappen, for å se de ledige timene til Din Hjemmelege.

sammelegeengangtilmailen

Steg 2: Du vil få opp timene som er tilgjengelige hos Din Hjemmelege. Velg timen du ønsker, og bestill din time på vanlig måte. Dersom legen ikke har ledige timer, kan du alltids ta kontakt med oss på chat, eller bestille tid hos en av våre andre erfarne Hjemmeleger. Deres tider vil synes litt lenger ned på samme siden.

legevakten kommer hjem

Sist, men ikke minst. Takk til alle dere, både pasienter, pårørende og leger, som kommer med innspill og ideer til oss på løpende bånd. Forslaget om å kunne bestille samme lege igjen kom nemlig fra dere. Sammen bygger vi hjemmets helsetjeneste, akkurat slik du ønsker å ha den.