Hvordan er det egentlig å få en Hjemmelege på besøk?

Med et par små på hjemmebanen blir en allerede hektisk morgen mildt sagt litt ekstra vanskelig når noe er galt. Det å kunne få legen på døren i disse situasjonene er såpass genialt at jeg med glede deler min opplevelse slik at flere forhåpentligvis oppdager dette her.

Lege hjem til far og barn som leser avisen på verandaen
En rolig morgenstund med meg og eldstemann på verandaen

For noen måneder siden våknet kona og jeg opp til at eldstemann hadde blitt syk med feber og var veldig slapp. Vi ble litt bekymret, men hadde veldig lite lyst til å dra på legevakta. Det har vi gjort et par ganger før og det har ikke vært en god opplevelse med all ventingen, stressnivået, og det å være rundt mange syke folk i flere timer.

Jeg hadde fått høre om Hjemmelegene via If forsikring og så på www.hjemmelegene.no at dette var bra leger med god erfaring og medisinsk kunnskap, så jeg antok at dette var en seriøs tjeneste. Prisen var litt høyere enn å dra på legevakten, men vi syns den var akseptabel gitt at legen faktisk skulle komme hjem til oss på kort varsel. Derfor bestemte vi oss for at vi ville prøve å få en lege på besøk hjemme i stua, og bestilte et hjemmebesøk.

Vi hadde jo ikke prøvd dette før og var litt spente på hvordan det ville fungere i praksis. Vi bestilte time kl. 7:30 på morgenen og kunne velge en time allerede kl. 10:00. Det imponerte meg. Men selv om jeg er veldig glad i ny teknologi og nye helsetjenester, må jeg innrømme at jeg var litt skeptisk til om legen faktisk ville dukke opp til tiden.

Legen ringte klokken halv 10 for å høre hvordan det gikk og at hun møtte opp hjemme hos oss på slaget klokken 10. Det hele gikk kjempefint og smidig, og legen var dyktig faglig og superflink med barn. Hun tok seg god tid under besøket og fulgte godt opp i etterkant. Totalt sett satt kona og jeg igjen med et inntrykk av at dette leverte langt over forventningene, med tanke på bestillingsprosess, hvor raskt vi fikk hjelp og hvor bra behandlingen var da legen kom.

Til andre vil jeg si at dette er noe som rett og slett må testes ut for at man skal forstå hvor stort sprang i helsevesenet Hjemmelegene er. Du får legen akkurat dit du vil og når du vil i en situasjon som allerede er krevende pga sykdom. Det er jo egentlig litt utrolig. Tenk hva dette betyr for eldre, de som ikke får time hos fastlegen, eller de som må på jobb, men heller kan få en lege til å komme til jobben.

Hele opplevelsen var faktisk såpass bra at vi brukte Hjemmelegene en gang til da både kona og minstemann ble syke. Vi vil nok fortsette å benytte oss av dette fremover når behovet skulle melde seg. Tusen takk for en fabelaktig tjeneste!

Hilsen

Anders Sørbo

Anders Sørbo

Anders Sørbo

Pappa til to smårollinger og har brukt Hjemmelegene to ganger.