En prat med lege Marianne

Marianne Bogen Kristiansen har siden august 2022 jobbet som lege i Hjemmelegene. Hun har studert i Danmark og tatt den danske versjonen av LIS1 der. Vi slo av en prat med Marianne for å høre litt om hvordan det er å starte ny jobb i Hjemmelegene.

marianne
Marianne Bogen Kristiansen

Marianne! Står alt bra til hos Hjemmelegene?

Takk som spør! Foreløpig går det veldig bra. Det har vært mye å sette seg inn i, blant annet en del nettkurs. Alle nye kolleger  har vært veldig hyggelige og snille – jeg føler meg virkelig tatt inn i varmen her på huset. Opplæringen har vært grundigere enn hva jeg først trodde, som er positivt for en i min posisjon. Jeg har nemlig ikke jobbet som lege i Norge før nå.

Hvem er Marianne?

Vel, jeg er 28 år gammel, har bodd hele 7 år i Danmark for å bli lege og er gravid i 8. måned. Originalt stammer jeg fra Kolbotn og har flyttet tilbake dit nylig med samboer og hund. Begge fra Guatemala. Kan også avsløre at jeg er født uten takt, og  oppfører meg som en forvirret pingvin på konsert.

Ny jobb og høygravid. Har det gått greit å kombinere disse to?

Overraskende bra. Men jeg er nok også feil person å spørre fordi jeg har hatt det veldig enkelt gjennom hele graviditeten. Ikke for å skryte for mye her nå, men Hjemmelegene har vært helt eksemplariske rundt min situasjon. Jeg opplever ofte at mine herlige kolleger kommer bort til meg og viser omtanke. For meg så er det også fint å ha en jobb som ikke inneholder nattevakter, har lav smitterisiko, høy grad av fleksibilitet og mindre stress.

 

Har du hatt noen andre jobber før Hjemmelegene?

I ungdomsårene vasket jeg et øyelegekontor hver uke. Tjente da 750kr hver gang og hele jobben tok 40 minutter. Jeg elsket det!  Jeg har også jobbet på Tanum bokhandel, i barnehage og  som ferievikar i hjemmesykepleien i løpet av studiet.

IMG-1633
Marianne har alt hun trenger til konsultasjon med på veien.

Du har allerede egne pasienter. Kan du dele hvordan det har vært?

Ja, det stemmer. Fikk tillit veldig tidlig da jeg selv ønsket å komme meg raskt på veien, og det har vært utelukkende positivt. Det er både koselig og spesielt å komme hjem til pasientene, til forskjell fra et legekontor eller på sykehus. Det er en helt egen stemning, som jeg virkelig setter pris på. Hjemmebesøk føles mer intimt og tillitsfullt enn en vanlig konsultasjon.

Hva har overrasket deg i jobben?

Jeg antok det bare skulle være enkle og milde sykdommer, men for min del har jeg opplevd en del kompliserte saker, som blant annet har resultert i innleggelse. Det er faglig utfordrende og spennende på måter jeg ikke trodde jeg skulle oppleve på forhånd.

Hva er viktigst for deg med jobben?

Uten tvil fleksibiliteten. Man er på en måte sin egen sjef som styrer dagene etter hvordan det passer. Vi er i en form for turnusordning med en kveld i uken og hver 4. helg. Annet enn det så er det veldig fritt, som jeg trives utrolig godt med. Jeg ønsker også trekke frem at jeg sitter en del på kontoret og her jobber jeg sammen med alt fra markedsføringsfolk til utviklere. Jeg blir også inkludert på møter hvor jeg får si min mening om ting, samt får være med å vurdere markedsføringskampanjer. Inkludering på denne måten er ekstremt verdifullt for meg som ny, og jeg kjenner allerede en sterk tilhørighet til Hjemmelegene.

Hva gjør Marianne glad?

Det viktigste for meg er en meningsfylt hverdag med pasientene mine, som allerede er på plass. Det gikk fort! Privat er jeg utrolig glad i gode matopplevelser og reiser gjerne rundt for å oppdage nye smaker, både i inn og utland. Ellers finner du meg gjerne på mitt blideste i skogen og på fjellet. 

Mats Bergesen

Mats Bergesen (e-post)

Content Manager