Nå kan du få hjemmebesøk av legen når du er syk

Ved å bestille time hos Hjemmelegene kommer legen på hjemmebesøk til deg. Slik slipper du kø, reising og venteværelse når kroppen helst bare vil hvile.

Hjemmelegene kommer hjem til deg
Lege og daglig leder i Hjemmelegene, Nicolai Skarsgård

Tidligere var hjemmebesøk en stor del av legeyrket, men i dag er dette ganske annerledes. De fleste har vent seg til å måtte vente på ledig tid og reise til legekontoret for å få en konsultasjon når de er syke. Dette ville lege, gründer og daglig leder av Hjemmelegene, Nicolai Skarsgård, gjøre noe med.

– Vi spurte oss selv: “Hvorfor må den syke pasienten dra til den friske legen”? Med teknologi og smarte løsninger har vi derfor laget en tjeneste som legger til rette for hjemmebesøk av lege eller digitale timer, slik at pasienten kan få fullverdige konsultasjoner med erfarne behandlere, sier Skarsgård.

Rask behandling med lege på hjemmebesøk

Når du føler deg dårlig, bør du slippe å uroe deg lenge. I gjennomsnitt tar det 2,5 timer fra du bestiller en time med Hjemmelegene til hjelpen er på plass. Det letter også planleggingen ved at du kan bestille tid når det passer best for deg.

Allmennlege i Hjemmelegene, Helen Karal Melberg, mener det er flere fordeler ved at legebesøket foregår innenfor husets fire vegger.

– Når vi besøker pasientene hjemme har vi mulighet til å forstå sykdomsbildet bedre. Det mener vi er enklere, og gir samtidig et mye bedre møte mellom lege og pasient. Ikke minst gir det muligheten for å bli fortere frisk, sier Melberg.

 

Allmennlege i Hjemmelegene, Helen Karal Melberg.
Allmennlege i Hjemmelegene, Helen Karal Melberg, mener det er flere fordeler ved at legebesøket foregår innenfor husets fire vegger.

“Når du føler deg dårlig, bør du slippe å uroe deg lenge. I gjennomsnitt tar det 2,5 timer fra du bestiller time til hjelpen er på plass.”

En fullverdig legetime 

Så, hvordan får du egentlig time hos Hjemmelegene? Du velger en ledig time på nettsiden, fyller inn kontaktinformasjonen din, beskriver hva henvendelsen gjelder og betaler konsultasjonen når du bestiller. Legen ringer deg rett før besøket og kommer for å gi deg en trygg og god konsultasjon.

– Vi opplever at trygghet og ro blir satt pris på – både i forkant av besøket, men også mens vi undersøker pasienten. Spesielt når vi behandler barn, der legebesøk ofte kan være en slitsom situasjon for både foreldre og barn, fortsetter Melberg.

Mer enn en lege på hjemmebesøk

Trenger du hjelp er det viktig at du blir godt tatt vare på. Noen ganger trenger du hjelpen på tidspunkter som fastlegen ikke har timer, som på kveldstid eller i helgen. Da er Hjemmelegene gode å ha.

– For noen er det praktisk å få en lege hjem, for andre er det viktig å få legetjenester raskt. Vi gir deg hjelpen du trenger der du føler deg aller tryggest, enten det er i ditt eget hjem, via skjerm eller andre steder. Du kan også bestille time på vegne av egne barn eller andre familiemedlemmer, forteller Skarsgård.

Dette tilbyr Hjemmelegene med lege hjem

👩🏼‍⚕️ Fullverdig konsultasjon med lege.

💉 Setter vaksiner og tar enkle blodprøver, som CRP og blodsukker.

🤕 Syr og limer sår, bandasjerer, måler blodtrykk, lytter på hjerte og lunger, tar urinprøver og tester for streptokokker og kyssesyke.

🤒 Kan gi resepter, sykemeldinger og legeattester.

🤕 Coronatesting, både for pågående smitte (PCR-test) og for antistoffer.

📝 Coronatesting med reiseattest.

👩🏼‍⚕️ Sykepleier og fysioterapeut på hjemmebesøk.

🏥 Kan gi henvisning til sykehus, spesialist og billeddiagnostikk.

Mats Bergesen

Mats Bergesen (e-post)

Content Manager