Ja, er det ikke egentlig litt rart, at samfunnet er lagt opp slik at den syke pasienten skal reise til den friske legen? At man skal halte seg avgårde med vond fot, eller dra med syke og potensielt smittsomme barn på en trang buss til et legekontor?

Det synes vi. I «gamle dager» var legekontoret hjemme hos pasienten. Undersøkelsene ble gjort i egen stue, venterommet var senga, resepsjonen … vel, det var ingen. Dette ønsker vi i Hjemmelegene å ta tilbake. For at du skal kunne spare tid, slippe reisevei og ikke minst få en fullverdig medisinsk undersøkelse, i de tryggeste og mest behagelige omgivelser – nemlig hos deg selv.

Slik fungerer det

🤧 Du bestiller time og velger tidspunkt som passer deg.

👩‍⚕️ En erfaren lege kommer hjem til deg.

🩺 Legen hjelper til med det samme som fastlegen.

🏥 En time koster 1290,- alt inkludert.

⏰ Du kan bestille oppfølgingstime fra samme lege.

💬 Hjemmelegene har også legetimer via chat.

Hjemmelegene-7v2

Mange har spørsmål om influensa når vi er inne i høsten og vinteren. Les mer om sykdomsforløp og våre tips her, og skulle du ønske å bestille time så finner du et valg som passer deg eller din bedrift her.

Med oss er vaksinering enkelt, trygt og raskt. Vi kommer til dere på kontoret, hjemme eller dere kan vaksineres i en av våre klinikker.

Ofte stilte spørsmål

Hjemmelegene kan hjelpe deg med det samme som fastlegen og legevakten. Våre leger er svært erfarne og har med seg godt utstyrte legekofferter for å kunne utføre god diagnostikk og behandling. Hjemmelegene kan stort sett hjelpe deg med det du ellers besøker legen for, alt fra feber og infeksjoner til smerter og plager i kropp og bein. Vi kan blant annet ta test for koronavirus, sy sår, undersøke øyeskader, bandasjere, måle CRP (infeksjonstall), undersøke urin, påvise streptokokker, måle blodtrykk, lytte på hjerte og lunger og mye mer. Legene kan henvise til innleggelse på sykehus, til spesialist, billeddiagnostikk, samt utferdige sykemelding, resepter og legeattester på et hjemmebesøk. Vi understreker at ved akutt fare for liv og helse skal man alltid ringe 113. Har du spørsmål ang hva våre leger kan hjelpe deg med på en digital konsultasjon (chat), kan du lese mer her.
Hjemmelegene har ca 25 minutter til konsultasjonen på et hjemmebesøk. Tiden vil normalt kun rekke til én problemstilling, så pasienten får et godt svar på dette. Dersom du har flere problemstillinger, kan det være legen må begrense konsultasjonen, eller be deg bestille en ny time. Legen har som regel andre pasienter, og må derfor reise videre etter 25 minutter for å rekke sin neste pasient.
Alle våre leger har godkjent norsk autorisasjon og full rekvisisjonsrett. Legen vil kunne skrive resepter på legemidler som anses nødvendige i behandlingen. Legen vil også kunne innvilge sykemelding, skrive legeerklæring, og henvise videre til sykehus dersom dette er nødvendig. Vennligst merk at det er opp til hver og en lege å vurdere det medisinske behovet for en resept. Våre leger vil kunne skrive resepter på alle slags legemidler, men er generelt restriktive med resepter på vanedannende medisiner (såkalte a- og b- preparater). Dersom ditt eneste ønske er å få resept på slike legemidler bør du heller oppsøke fastlegen din.
Selv om vi kan håndtere de aller fleste tilstander i hjemmet, er det noen pasienter som aldri skal vente på oss. Ved mistanke om akutt livstruende tilstander skal du alltid ringe 113 først. Eksempler på dette er brystsmerter, bevissthetsvekkelse, hjertestans, slag (plutselig oppstått skjevt ansiktsuttrykk, lammelser, uklar tale og/eller språkforstyrrelse), spedbarn under 3 måneder med feber over 38,5°C, akutt allergisk reaksjon, blodig oppkast, barn med astmaanfall (ved kjent astma), fremmedlegeme i luftveiene, krampeanfall, feberkramper, alvorlige skader og ulykker.
Ja, det kan du. Etter at det første besøket er utført vil du få en e-post med en hilsen fra legen som var hos deg. I denne e-posten finner du en link du kan trykke på for å få opp timene som den samme legen har lagt ut. Bestiller du en av disse timene vil du få akkurat den samme legen på besøk igjen. Du kan også bestille ny time/oppfølging (enten ny fysisk time eller avstandsoppfølging) med samme legen igjen ved å logge inn på "Min side" på hjemmelegene.no.
Du bestiller en lege enkelt via vår hjemmeside ved å skrive din adresse/postnummer og deretter velge time. Deretter vil du angi hvorfor du ønsker en lege, samt kontaktinformasjon, og gjennomføre betaling. Du vil få oppgitt fullt navn på legen når timen er bestilt, og legen vil kontakte deg på telefon i forkant av hjemmebesøket. Vennligst ha telefonen i nærheten og besvar gjerne anrop også fra ukjent eller anonymt nummer.