Hjemmelegene svarer:

Hei,

Hei, takk for ditt spørsmål.

For å kunne svare mer spesifikt på ditt spørsmål kreves det informasjon om bruk prevensjonsmidler, om du har noen sykdommer fra før og om du bruker noen faste medisiner. For å få et fullstendig bilde kreves det også en undersøkelse av lege. Vi anbefaler deg å oppsøke en lege slik at du får hjelp til å finne ut hva som er årsaken til plagene dine.

Det kan være mange ulike årsaker til forstyrrelser i menstruasjonssyklusen. Uregelmessig eggløsning er ofte en årsak til blødningsforstyrrelser hos yngre kvinner. Det er heller ikke helt uvanlig å ha mellomblødninger ved graviditet. Dersom man bruker hormonelle prevensjonsmidler kan man oppleve blødningsforstyrrelser som en bivirkning av disse. Mer sjeldne årsaker til småblødninger er betennelse i livmorhalsen, med for eksempel klamydia. Dersom man som kvinne opplever blødninger etter samleie kan det skyldes celleforandringer på livmorhalstappen, men dette er også en mer sjelden årsak.

Som du ser er det mange ulike årsaker, og det vil derfor være lurt å oppsøke lege.

 

Trenger du å fornye resept eller diskutere noe med lege? Snakk med lege på sikker chat nå for bare 350kr.

Hold fortet!

Tiden for å dra til legen er over. Våre leger hjelper deg på mobilen, eller kommer hjem til deg når det trengs. Fordi det er bedre. Med sikker chat kan du ta deg god tid, og svare når du vil, uten å stresse.

Chat med lege, få resept til urinveisinfeksjon