Hjemmelegenes utvikling

2019

I 2019 ble legehjelp snudd på hodet. Nå heter det ikke lenger å dra til legen. For hvorfor skal den syke måtte reise og vente, for å besøke den friske legen? Nå kommer våre erfarne leger hjem tidlig på morgenen, eller sent på kvelden - ja, når du vil. Det har blitt enklere å bestille, og du kan bruke samme lege, igjen og igjen. Smart, ikke sant?

Hjemmelegene på hjul

Vi besøkte tusenvis av hjem i 2019, med pasienter fra 0-104 år, spredt utover hele Oslo, Lillestrøm, Drammen, Tønsberg, Ski og Stavanger.

Vi besøker alle - fra øst til vest

Hjemmelegene er til for alle og enhver. I Oslo er besøkene våre jevnt fordelt i både øst og vest, faktisk hakket mer i øst!

Dekningsområde i stor Oslo

Liten og stor, uansett hvor du bor

Vi besøker pasienter i alle aldre - spedbarn, barn, voksne og eldre. Men de fleste er “unge til sinns” - de har jo tross alt skjønt hvordan man får enkel og god legehjelp ved å bruke internetten!


 • 28%
  0-18 år
 • 52%
  19-59 år
 • 20%
  60+

Store og små problemer

Hjemmelegene er erfarne, har en stor legekoffert, og kan derfor hjelpe med det aller meste. Det syns også i statistikken over hva hva slags problemer vi hjalp til med i 2019.

 • Luftveier 30%
 • Mage- og tarm 10%
 • Hud 10%
 • Psykologi og søvn 6%
 • Muskel og skjelett 5%
 • Urinveier 5%
 • Annet 34%
LuftveierMage- og tarmHudPsykologi og søvnMuskel og skjelettUrinveierAnnet

Kvinner og menn, og sikkert noen i mellom

AnnualReport2019AnnualReport2019 litt oftere enn menn. Egentlig ikke så rart, med tanke på at menn oppsøker legehjelp litt sjeldnere.

Pasientene våre er superfornøyde!

Fornøyde pasienter

Vi jobber dag og natt for å lage en superb tjeneste. Da er det fint å vite at pasientene syns det fungerer bra!

av pasientene var svært fornøyde

Pasientenes snittvurdering

Hjemmelegenes nyheter

Vi utvikler stadig nye tjenester og funksjoner. Ideene får vi fra dere som bruker Hjemmelegene og gir oss masse gode innspill. Tusen takk, fortsett med det!

Samme lege igjen - din Hjemmelege

I 2019 ble det mulig å ha en fast Hjemmelege. En som kjenner deg, så du slipper å fortelle samme historien på nytt hver gang. Det er ikke bare fint, det er også god medisin. Flere studier viser nemlig at det å ha en lege som kjenner deg gir bedre kvalitet.

Til: Deg
Fra: Hjemmelegene

Takk for besøket og god bedring!

Ønsker du å kunne bestille hjemmebesøk med meg igjen? Ta vare på denne mailen, så kan du alltid se mine ledige timer.

Se mine timer
Vennlig hilsen

Lisa Iversen

Din hjemmelege

Først med legechat!

I 2019 lanserte vi en banebrytende legechat. Her kan man skrive raskt og effektivt med en lege for å få gode råd og resept til enklere ting.

Hvor fikk vi den glimrende ideen fra? Fra dere så klart!

Legechat

Mobilen - legens trofaste følgesvenn

Det er mye teknologi som må fungere slik at lege og pasient kan møtes i tid og rom. Legen har sin egen app, og i 2019 fikk denne mange forbedringer som gjør at legen sjelden blir forsinket, og stiller enda mer forberedt til hver time.

Legens mobil

Hei Drammen og Stavanger 👋

De første legene i Buskerud og Rogaland kom i gang i år. Og vipps, så fikk 300.000 flere nordmenn tilgang til hjemmebesøk, når de vil.

Det betyr at vi har leger på hjul i fire fylker allerede!

Flere flinke leger på hjul

Nå er vi blitt 30 dyktige Hjemmeleger, valgt ut blant over 250 søkere. Til sammen har de over flere hundre år med utdannelse og erfaring fra universiteter, sykehus, legevakter og fastlegekontorer. Tenk på det!
Trude Salte

Trude Salte

Trude jobber til daglig som legevaktslege. Hun har bred erfaring innen flere arenaer innen helse – de siste årene som allmennlege, legevaktslege og kommuneoverlege. Trude er godt vant med pasienter i alle aldre.

Andrine Forsén Bisbo

Andrine Forsén Bisbo

Andrine er utdannet lege i Danmark og har lang erfaring både som fastlege og med akuttmedisin og nevrologi.

Pedro Lozada

Pedro Lozada

Pedro har bred erfaring innen allmennmedisin og legevaktsarbeid, og er lege i spesialisering innen psykiatri ved Oslo Universitetssykehus.

 

Helen Melberg

Helen Melberg

Helen har lang erfaring fra sykehus, legekontor, idrettsmedisin, bedriftshelse, og som sensor ved UiOs Medisinske Fakultet.

Stadig flere bruker Hjemmelegene!

Over 10 000 konsultasjoner har vi nå utført. I tillegg ser vi at våre pasienter kommer tilbake gang, etter gang, etter gang. Tusen takk for tilliten fra alle dere som bruker Hjemmelegene!

Hjemmebesøk til folket!

Vi mener alle bør kunne få god legehjelp, der de er, og når de trenger det. Derfor jobber vi for en endring i Folketrygdloven, som har stått urørt altfor lenge.

Den slår fast at det bare er fastleger og offentlige, kommunale legevakter får refusjon fra Helfo. Dette hindrer innovasjon i helsevesenet, og gjør at vi aldri kan konkurrere på pris. Det er det pasientene som taper på.


Vi tok debatten til DN, og ba helseministeren om å ta grep:


Les artikkelen

Tusen takk for tilliten i 2019

Vi lover å jobbe hardt for å fortjene den i 2020 også.