klamydiabilde chat2
klamydiabilde chat

Hjemmetest for klamydia

Chat med legen og få tilsendt hjemmetest. Vi vurderer hva du skal testes for av klamydia, gonoré og mykoplasma. Legechat, test og behandling er inkludert i prisen!

  • Chat med lege
  • Prøver og resept ved behov
  • Fastpris kr 350,-

Start konsultasjon – kr 350

NB: Du må chatte med legen før hjemmetest kan sendes ut. Svar derfor på legens spørsmål.

99%

av pasientene var svært fornøyde

4.9/5

pasientenes snittvurdering

«Enkelt å bruke. God oppfølging fra lege. Raske svar og rask bruk av tjenesten.»

Monica

Slik fungerer det

1. Bestill og chat

Etter bestilling kommer du til et chatvindu der du og din lege kommuniserer trygt. Svar på legens spørsmål, som kommer innen 1 time mellom kl 9-21. Du blir varslet om svar på SMS.

2. Send inn prøven

Når legen har avgjort hvilke prøver du trenger, sender vi testutstyr til din adresse i en diskret konvolutt.

Prøven leverer du på postkontor eller post-i-butikk.

3. Få svar og resept

Prøvesvarene og eventuell behandling får du på chat i løpet av noen dager, og er inkludert i prisen. Medisiner hentes på valgfritt apotek.

Start konsultasjon


Vanlige spørsmål

Vi vil anbefale alle som har hatt sex med ny partner uten kondom om å teste seg for klamydia, gonore og mykoplasma, som er de vanligste kjønnssykdommene i Norden. Du bør teste deg 14 dager eller mer etter mulig smitte for å få et mest mulig sikkert prøvesvar.
Nei, tjenesten har fast pris 350kr, og dette inkluderer hjemmetest, svarkonvolutt og e-resept ved positiv prøve. Det tilkommer ingen andre kostnader.
Legen vil følge deg opp og gi deg svar på testen inne på chatten, uansett om prøven er positiv eller negativ. Du kan også logge deg på furstpasient.no selv for å se svaret når det er klart.
Legen vil svare deg innen 1 time mellom kl.9 og 21 alle dager. Etter samtalen med legen vil du få tilsendt hjemmetest i posten ila ca 2-4 virkedager (avhengig av posten). Når du har sendt inn prøven vil du få svar fra legen ila 7-10 virkedager. OBS merk at postgangen er litt uforutsigbar, slik at det kan variere litt. Vi følger opp prøvesvar fortløpende, og skal gjøre det vi kan for å gi deg svar raskest mulig. Hvis du allikevel skulle savne et svar, ber vi deg skrive til legen i chatten din.
En bestilling er bare gyldig for den personen som har bestilt og identifisert seg for tjenesten. Din partner er hjertelig velkommen til å bruke samme tjeneste, men er nødt til å bestille og betale for sin egen konsultasjon for å kunne motta prøve og eventuell behandling.
Legen vil ha fullstendig taushetsplikt overfor deg. Legen må vite din identitet for å kunne ta prøve og skrive resept, men det er ingen andre som får kjennskap til din problemstilling enn legen. Hjemmelegene benytter bank-id og ende-til-ende-kryptering for å beskytte din informasjon. Hjemmetesten sendes i en diskret konvolutt.
Hjemmetesten tilsendes i en diskret konvolutt, via posten når du har bestilt konsultasjon. Ved hjelp av et enkelt test-kit med instruksjoner, kan du ta prøven selv hjemme. Avlagt prøve legges i ferdig frankert svarkonvolutt, som avleveres ved postkontor eller post-i-butikk. Prøvesvaret mottar du fra legen noen dager senere, via sikker chat. Testen kan inkludere klamydia, mykoplasma og gonore, som er de vanligste kjønnssykdommene i Norge. Det er opp til legen, i samråd med deg, å vurdere hva som er relevant å teste for ut fra hva du har av symptomer, og seksualhistorikk.
Hjemmetest fungerer godt for å teste og behandle klamydia, gonore og mykoplasma-infeksjon uten å "dra til legen". Dersom du har hudforandringer, utslett, smerter, utflod, blødninger, tegn til sopp, kløe eller annet som plager deg og ditt underliv bør du vurdere hvordan du best får hjelp. Gjennom Hjemmelegenes sikre chat kan du enkelt dele symptomer og bilder med legen, som gjør at du kan få behandling, råd og veiledning for det aller meste du ønsker å ta opp. Dersom det trengs en fysisk undersøkelse - f eks gynekologisk undersøkelse eller testikkelundersøkelse - kan det være legen råder deg til å oppsøke nærmeste legekontor.
Hiv, hepatitt og syfilis kan være relevant for noen, og krever en blodprøve (kan ikke tas som tilsendt hjemmetest). Vi anbefaler å teste for dette dersom du kan svare ja på ett eller flere av følgende spørsmål:
  • Har du hatt ubeskyttet sex med menn som har sex med andre menn?
  • Har du kjøpt eller solgt sex, uten å bruke kondom?
  • Har du hatt sex uten å bruke kondom med noen som setter narkotika med sprøyte?
  • Har du hatt sex uten å bruke kondom med noen som bor i et land utenom Norden, Vest-Europa, Canada, New Zealand eller Australia?
Blodprøve for disse sykdommene kan også tas via Hjemmelegene. Du vil enten kunne få tatt blodprøve hjemme (kun i Oslo, koster ekstra) eller ved nærmeste prøvetakingsstasjon hos Fürst Medisinske Laboratorium. Les mer om hvorfor det kan være lurt å testes for klamydia.
Digital konsultasjon egner seg til en rekke enklere problemstillinger, men kan ikke brukes til alt. Dersom du tror det trengs fysisk undersøkelse eller prøver, anbefaler vi et hjemmebesøk. Fordelen med vår tjeneste, er at vi tilbyr både hjemmebesøk og digital konsultasjon, og lar valget være opp til deg. Dersom du er i tvil kan du starte med en digital konsultasjon. Legen vil kunne veilede deg videre, og hvis det trengs et hjemmebesøk motregnes prisen for digitale konsultasjonen. Digital konsultasjon er også godt egnet som oppfølging etter et hjemmebesøk.
Ved en digital konsultasjon ber vi deg om å begrense deg til én problemstilling. Dersom du tar opp flere ting, kan legen bli nødt til å sortere ut en ting å fokusere på for konsultasjonen. Har du flere problemstillinger som er komplekse eller tidkrevende anbefaler vi at du bestiller et hjemmebesøk.
Ved en digital konsultasjon kan vi hjelpe deg med en rekke ulike sykdommer og plager, og gi resepter (unntatt sterkt vanedannende medisiner/a- og b-preparater), henvisning til spesialist, legeerklæring, og bestilling av røntgen og blodprøver ved behov, med mindre fysisk undersøkelse kreves. Sykemelding kan skrives eller forlenges, men kun dersom du har hatt en av våre leger på hjemmebesøk tidligere.

Mye kan løses på legechat

Det er ikke bare kjønnsykdommer som kan behandles over legechat. Vi kan hjelpe deg med svært mye, og det leser du mer om her: