Har du fått rekvirert en blodprøve?

Hjemmelegene samarbeider med  Fürst Medisinsk Laboratorium om å tilby blodprøvetaking på vår klinikk på Vollebekk.

Har du fått rekvirert en blodprøve f.eks. av din fastlege eller fra Hjemmelegene og fått beskjed om å ta den hos Fürst, kan du nå ta blodprøven hos oss. Vi tar de fleste blodprøver med unntak av glukosebelastning og SR (senkningsreaksjon).  Aldersgrense 5 år.

  • Egenandel på 59,-
  • Booking eller drop-in
  • Tilbys på klinikken i Brobekkveien 52
Hjemmelegene_klinikk2

Ofte stilte spørsmål

Om du har frikort og blodprøven er rekvirert fra en lege, kan frikortet benyttes.
Hjemmelegene fungerer som en prøvetakingsenhet for Fürst Medisinske laboratorium. Det betyr at de fleste  blodprøver som kan tas hos Fürst kan tas på Hjemmelegenes klinikk, med unntak av glukosebelastning  og SR (senkningsreaksjon).  I tillegg kan vi ta blodprøver som er rekvirert av Hjemmelegenes egne leger.
Med faste menes at man ikke skal spise, drikke, røyke eller bruke snus fra kl. 24.00 (midnatt) før prøvetaking, opp til ett glass vann kan inntas. Prøver til Triglyserider krever faste i 12 timer. Til noen blodprøver må du møte fastende, men legen pleier da å informere deg om dette. Til følgende prøver kan du forvente å måtte møte fastende: Glukose  og C-peptid.
Hvis legen din har bestilt en av følgende prøver må du ta medisiner i etterkant av blodprøvetaking: Jern, Digitoksin, Fenobarbital, Fenytoin, Karbamazepin, Valproat, TSH og Fritt T4. Ved prøvetaking til Litium kan nærmere informasjon fås av rekvirerende lege, evt. se www.fürst.no. Husk å informere prøvetaker om preparatnavn og dosering ved blodprøvetakning.
Hvis du har behov for lokalbedøvelse i huden før prøvetakning kan du kjøpe EMLA plaster på apoteket. Dette er et reseptfritt legemiddel  som skal settes på 1-2 timer før prøvetakning og tas av 10 min før prøvetakning. Sett ett plaster på innsiden av albuen på begge armene. Obs! Vanlige bivirkning på EMLA plaster er forbigående hudreaksjoner der plasteret er plassert (Rødme, blekhet, forsiktig hevelse). Klinikken på Vollebekk er lokalisert ved siden av Vitus Apotek.
Prøvesvaret blir sendt til din fastlege og/ eller den legen som har rekvirert prøven. I tillegg kan du sjekke prøvesvarene på furstpasient.no
Vi har aldersgrense på 5 år og tilstreber en best mulig opplevelse for barn. Vi anbefaler derfor at du som forelder informerer barnet ditt om at det kommer et stikk, men at det går fort over. Blodprøver medfører noe ubehag og barn kan grue seg spesielt til dette. Dersom du som forelder ikke er så glad i stikk selv er det lurt at du ikke viser for mye av denne frykten overfor barnet ditt. Pårørende må følge med inn, og det kan være lurt å la barnet sitte på fanget. Gråt er en naturlig reaksjon hos noen barn, enten fordi de er redde eller fordi det er vondt. Pårørendes oppgave er å støtte og trøste barnet. Pårørende blir informert av prøvetaker om hvordan prøvetakingen skal foregå, og hvordan barnet skal sitte.  En sjelden gang kan det hende at vi bestemmer at prøvetakingen ikke kan la seg gjennomføre av ulike årsaker. Dermed må man være klar over at man kan bli spurt om å komme tilbake en annen dag. For å redusere eventuelt ubehag for barnet, anbefaler vi å kjøpe EMLA plaster (lokalbedøvelse). Disse kjøpes reseptfritt på apoteket. Sett da et plaster på innsiden av albuen på begge armene 1-2 timer før prøvetakning, og  ta de av  10 min før prøvetakingen. På barn under 3 måneder kan bare et plaster benyttes om gangen.
Du kan bestille time via denne linken. Da velger du produkt og et tidspunkt som passer for deg. Eller så kan du benytte deg av drop-in. Betalingen gjennomføres med kort på klinikken.
Klinikken på Vollebekk har følgende åpningstider:
  • Mandag: 08:30 - 16:00
  • Tirsdag: stengt
  • Onsdag: 11:30 - 19:00
  • Torsdag: 11:30 - 19:00
  • Fredag: 08:30 - 16:00
  • Lørdag og søndag: stengt
Vi har stengt helligdager som påske, Pinse og Kristi himmelfartsdag.
Du betaler en egenandel på 59,- med kort i klinikken. Hvis du har frikort betaler du ingenting.
Betaling gjøres med bankkort på klinikken. Her kan du også be om kvittering sendt til din e-post dersom du ønsker det.