Informasjon om vaksinen

I vår klinikk kan du få foreskrevet og satt vaksine mot japansk encefalitt. Dette er en virussykdom som forekommer i alle land i Sørøst-Asia. Sykdommen smitter via myggstikk, og det anslås at ca 70 000 smittes årlig hvorav flere tusen dør av sykdommen. I områder med høy forekomst av sykdommen har de fleste voksne utviklet antistoffer, men tilreisende har vanligvis ingen immunitet mot sykdommen og anbefales derfor å vaksinere seg. 

 • Fast pris på klinikk 1250 kr pr dose
 • Tilbys på klinikken i Brobekkveien 52
Hjemmelegene_klinikk3

Ofte stilte spørsmål

Klinikken er bemannet av flinke sykepleiere som kan hjelpe med mye. Les mer her. Trenger du mer avansert legehjelp, kan du bestille et hjemmebesøk på hjemmelegene.no.

De som planlegger ferie utenfor storbyer i Sørøst-Asia og ikke er vaksinert. 
Du bør ikke ta vaksinen om du har:
 • Hatt alvorlig reaksjon på tidligere dose av samme vaksine
 • Kjent allergi mot innholdsstoffer i vaksinen
 • Akutt sykdom med feber over 38 °C
Nei, vaksinen skal ikke gis gravide eller ammende. 
Vaksinen settes som en sprøyte i muskel i overarmen. For god beskyttelse i minst ett år er det nødvendig med to doser med intervall på 4 uker. Ved tidsnød kan intervallet reduseres til 7 dager for personer mellom 18-65 år. Ved behov for vedvarende beskyttelse anbefales en boosterdose etter 12-24 måneder. En fjerde dose kan gis etter 10 år for nevnte aldersgruppe. Vaksinen kan gis fra 2 måneders alder, men i Hjemmelegenes klinikk har vi nedre aldersgrense 1 år eller 15 kg.
De hyppigst rapporterte bivirkningene er: lokalreaksjoner med rødhet, hevelse og smerter på stikkstedet. Samt milde systemiske symptomer som hodepine, muskelsmerter, kvalme, svimmelhet, magesmerter, utslett og feber. Bivirkningene oppstår vanligvis etter 2-3 dager og går over i løpet av et par dager.
Du kan bestille time via denne nettsiden. Da velger du produkt og et tidspunkt som passer for deg. Eller så kan du benytte deg av drop-in. Betalingen gjennomføres med kort på klinikken.
Ved ankomst på klinikken må du fylle ut et samtykkeskjema for å avdekke eventuelle årsaker til at du ikke bør ta vaksinen. Deretter vil en av våre sykepleiere gi deg vaksinen. Vi har alltid vaksiner på lager. Etter vaksinering anbefaler vi at du venter 20 minutter i klinikken, i tilfelle du skulle få en allergisk reaksjon. Vi har kompetanse og medisiner til å håndtere eventuelle reaksjoner. For barn under 16 år kreves det samtykke av to foresatte på samtykkeerklæringen. Vi godkjenner samtykke av den andre foresatte over telefon.
Klinikken på Vollebekk har følgende åpningstider:
 • Mandag: 08:30 - 16:30
 • Tirsdag: stengt
 • Onsdag: 11:30 - 19:30
 • Torsdag: 11:30 - 19:30
 • Fredag: 08:30 - 16:30
 • Lørdag og søndag: stengt