Se for deg at det er lørdag, barnet er blitt syk og legekontoret er stengt. Å ta med seg et sykt barn ut i bilen og til legevakten er langt fra det som frister mest – hverken for deg eller barnet. Så hva gjør du?

I «gamle dager» var legekontoret hjemme hos pasienten. Dette ønsket Hjemmelegene å ta tilbake, for at du skal slippe venterom og reisevei, og samtidig få en fullverdig medisinsk undersøkelse.

– Så hyggelig å se dere igjen! Hvordan går det med dere i dag?

Ordene kommer fra allmennlege Helen Karal Melberg, som er på jobb for Hjemmelegene.

I dag besøker hun Theodora Bjørling og sønnen Lucas (1) i en leilighet utenfor Oslo.

Lucas titter på legen med store, brune øyne, mens mamma ønsker henne velkommen inn.

Kjapt og effektivt

– Når vi besøker pasientene hjemme har vi mulighet til å forstå sykdomsbildet bedre. Det mener vi er enklere, og gir samtidig et mye bedre møte mellom lege og pasient, sier Melberg.

Hun har 15 års erfaring innen allmennmedisin, er sensor i medisin på universitetet, og jobber nå i Hjemmelegene.

Nå reiser hun hjem til flere pasienter hver eneste dag.

Tobarnsmoren Theodora er så fornøyd med Hjemmelegene at hun har brukt dem til både seg selv og barna, opptil flere ganger. Og da har det alltid vært lege Melberg som har banket på døren.

– For et par uker siden kuttet jeg meg i fingeren da jeg lagde middag. Når middagen var ferdig satt jeg ved kjøkkenbordet og ble sydd i fingeren av en lege, forteller hun.

Hun forteller hvordan tjenesten sparer henne for masse tid. For når middagen var fortært og fingeren hel igjen, var det bare for Theodora å dra rett videre på neste aktivitet som sto på programmet den dagen.

Dette tilbyr Hjemmelegene

👩🏼‍⚕️ Hjelper til med det samme som fastlegen og legevakt.

🤕 Syr og limer sår, bandasjerer, måler blodtrykk, lytter på hjerte og lunger, tar urinprøver og tester for streptokokker og kyssesyke.

💉 Setter vaksiner og tar enkle blodprøver, som CRP og blodsukker.

🏥 Kan gi henvisning til sykehus, spesialist og billeddiagnostikk.

🤒 Kan gi resepter, sykemeldinger og legeattester.

Trygg og enkel undersøkelse

Hjemmelegene reiser hjem til deg for å skape en trygg og behagelig opplevelse. Dette mener de er særlig viktig for barn.

– Det er helt fantastisk at legen kommer til oss – ikke motsatt. Det er både praktisk og gir barnet en helt annen trygghet. De får hjelp i sitt miljø, sier mamma Theodora.

Hun mener opplevelsen av å være hjemme er helt annerledes. Ubevisst slapper de mer av hjemme, både foreldrene og barnet i en ellers slitsom situasjon.

Mens CRP blir målt og ører sjekket, ligger Lucas helt stille og rolig i mammas fang. Han kaster innimellom et nysgjerrig blikk opp på legen, men bryr seg mest om ballen han holder i hånden.

– Han kan styre med lekene sine i kjente omgivelser, og vi kan ta en pause dersom han trenger det. Det er helt fantastisk, sier Theodora.

MAN07364
NYSGJERRIG: Noen barn synes det er skummelt å dra til legen, men slik trenger det ikke å være.

En fullverdig legetime

Så, hvordan får du egentlig time hos Hjemmelegene?

Du velger en ledig time på nettsiden, fyller inn kontaktinformasjonen din, beskriver hva henvendelsen gjelder og betaler konsultasjonen når du bestiller. Legen ringer deg rett før besøket og kommer så for å gi deg en trygg og god konsultasjon.

I etterkant kan du velge å bestille legetime fra samme lege, dersom du ønsker det.

Slik funker tjenesten

🏥 En time koster 1290,- uansett reiseavstand, tidspunkt på døgnet og type problemstilling.

🤧 Bestill time på hjemmelegene.no ved å søke på postnummer og deretter velge time. Fyll inn hvorfor du ønsker en lege, kontaktinformasjon og gjennomfør betaling.

👨🏼‍⚕️Du får tildelt en dyktig og erfaren lege. Du kan bestille oppfølgingstime fra samme lege senere.

MAN07420